Tips & Råd

Tvätta Bilen

Bilen ska spolas av när karossen är sval. Du kan använda högtrycktvätt, men spola inte för nära lacken. Blanda schampo och vatten i en hink, använd ett bra schampo när du schamponerar för att få bästa resultat. För att förhindra att smuts följer med svampen när du sköljer den i schampolösningen kan du använda en grit guard i hinken. 

När bilen är färdigschamponerad, sköljer du av bilen med rinnande vatten. Torka sedan av resterande vatten med en fuktig mickrfibertorkduk för att få ett fläckfritt resultat.

Rengöring/Rubbing

Rengöring

För att rengöra bilen från asfalt och nedfall kan du använda Quik Clay Detailing System (finns att köpa i vår butik). Smörj in panel och halva leran med oljan.

Forma den lerbiten till en rund "pizza" och arbeta med leran i korta drag från höger till vänster. Vik leran med jämna mellanrum för att få en ren leryta att jobba med. Om leran blir för smutsig, byt ut den mot en ny. Torka till sist av bilen med en microfiberduk.

 

Rubbing

Innan du vaxar bilen kan det vara bra att få bort ytliga tvättrepor, virvlar och hologram, då kan du använda Ultimate Compound (finns att köpa i vår butik).  För att se om repan är en ytlig tvättrepa som är möjlig att ta bort, kan du använda dig av nageltestet. Om du fastnar med nageln i repan, är den inte ytlig och kommer förmodligen kräva andra åtegärder för att försvinna.

När du applicerar Ultimate Compound använder du en microfiberapplicator och arbetar mot repans riktning i raka överlappande linjer.

 

Polering/Vaxning

Polering

För att optimera glansen innan vaxning Ultimate Polish (finns att köpa i vår butik). Om du väljer att polera för hand, ska du välja en Soft Foam applicator pad och bearbeta ytan med cirkelformade rörelser. 

Om du väljer att polera med maskin, ska du välja Foam Polishing, eller en Finishing Pad och arbeta i mediumhastighet och cirkelformade rörelser.

Torka sedan bort eventuella rester med en microfiberduk

 

Vaxning

Genom att vaxa bilen skyddar du lacken mot oxidation och UV-strålar. Använd mycket små mängder vax på en applikatorpad. Börja alltid med motorhuven och arbeta ut vaxet till en tunn och jämn hinna. Låt vaxet torka och härda ordentligt för att sedan torka av det med en microfiberduk.